Lezing: Deep Space Communication

Astronomievereniging Orion – KNVWS West-Brabant organiseert op woensdag 17 april voor leden en niet-leden een lezing over “Deep Space Communication”.

De lezing wordt gegeven door Arjan Kievits, vrijwilliger bij sterrenwacht Mercurius in Dordrecht en sterrenwacht Tweelingen in Spijkenisse. Arjan is werkzaam als technisch consultant Wi-Fi voor de grootzakelijke markt en geeft regelmatig lezingen en cursussen op het gebied van draadloze communicatie.

Hoe heeft de New Horizons zijn foto’s van Pluto naar de aarde gestuurd en hoe wordt het contact met de Voyagers onderhouden? Maar ook hoe we nog steeds van de Voyagers horen. Wat is dit allemaal en hoe kan dit nu?

Deep Space Communication

Om dat te begrijpen worden de basisbehrippen van radiocommunicatie kort toegelicht, samen met de kennis van de digitale communicatie. Er komt wat techniek aan bod en we gaan ook nog een beetje rekenen, met een uitstapje naar Wi-Fi.

Niet-leden kunnen zich aanmelden bij de secretaris: info@knvws-west-brabant.nl. Na het overmaken van een bedrag van € 7,50 op IBAN: NL63 RABO 0185248454 t.n.v. Orion, onder vermelding van “lezing 17-04”, wordt u op de lijst geplaatst. De lezing wordt gegeven in het Huis van de Westrand, Sint Lucasplein 3, Roosendaal, en begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

De lezing over kwantummechanica die eerst op woensdag 17 april gehouden zou worden door Nilgün Esen kan helaas niet doorgaan. Deze lezing is verplaatst naar woensdag 11 september.