Landelijke Sterrenkijkdagen 2024

Landelijke Sterrenkijkdagen 2024
Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen 2024 in het weekend van 15-17 maart kun je op tientallen plekken in Nederland door een telescoop komen sterrenkijken. Bezoek het langstlopende sterrenkundige publieksevenement van ons land waarbij alles draait het om het ontdekken en beleven van de sterrenhemel boven Nederland.

Ook dit jaar kun je weer bij Astronomievereniging Orion terrecht bij Natuurpoort Wouwse Plantage. Je bent van harte welkom op vrijdag 15 maart vanaf 19:00 tot 22:00. Bij gunstig weer zetten onze leden diverse telescopen en verrekijkers op de parkeerplaats van Natuurpoort Wouwse Plantage. Met deskundige toelichting over wat u kunt zien, zoals kraters op de maan, planeten (o.a. Jupiter met zijn maantjes). Ook interessant voor kinderen om een blik in de ruimte te werpen!

Bij ongunstig weer geeft een van onze leden een interessante lezing in een klaslokaal van R.K. Basisschool Heilig Hart, vlakbij onze locatie.

Op zaterdag 16 maart is Sterrenwacht Tivoli geopend vanaf 19:00. Bij helder weer kun je naar de maan kijken, deze is dan voor 20% zichtbaar, prachtig om zelf je eerste astro foto te komen maken! We gaan ook proberen om de Orionnevel te spotten. Vroeg in de avond hopelijk ook Jupiter! De kosten hiervoor zijn €5,-.

Elk half uur kan er een groep naar de observatiekoepel, maximaal 15 personen. In de bibliotheek wordt er eerst iets over de maan verteld. Reserveren is mogelijk via deze boekingspagina. Op de avond zelf kun je je aanmelden bij Villa D’este (voormalig Brasserie Tivoli) vanwaar je in groepjes eerst naar de bibliotheek gaat voor een korte voorstelling en daarna de toren kunt beklimmen richting de observatiekoepel. Wanneer het bewolkt is zal er een alternatief programma worden aangeboden met een lezing en rondleiding op de observatiezolder.

Geef alstublieft je voorkeur tijd op, we proberen hier rekening mee te houden. Ouders met kinderen hebben voorrang v.w.b.t. de eerste 4 slots van 30 minuten.