Lezing: De meest opmerkelijke astronomische gebeurtenissen en ontdekkingen van 2021 op een rij

Fusie van twee zwarte gatenDe Koninklijke Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde West-Brabant organiseert op woensdag 16 februari 2022 voor leden en niet-leden een lezing over sterrenkunde, in dit geval over de meest bijzondere gebeurtenissen en ontdekkingen van 2021.

De lezing wordt gegeven door Arno G. Hol. Hij is amateurastronoom en al 35 jaar lid van de vereniging Christaan Huygens. Het jaar 2021 is een jaar met opmerkelijk veel astronomische gebeurtenissen en wetenschappelijke ontdekkingen. Een aantal van deze gebeurtenissen kwamen zelfs voor wetenschappers onverwachts. Dat toont weer eens aan dat het heelal en ons zonnestelsel voortdurend in beroering is en dat de mens daar geen enkele invloed op heeft. Tijdens de lezing passeren al deze gebeurtenissen en ontdekkingen van het jaar 2021.

De lezing wordt gegeven in de Bruno Ernst Bibliotheek, Sterrenwacht Tivoli, Jezuïtenplein 33 in Oudenbosch. De lezing begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30. Bij de entree is een volledige coronapas nodig.

Niet-leden kunnen zich aanmelden bij de secretaris: info@knvws-west-brabant.nl. Na bevestiging door hem dat er een plaats beschikbaar is, graag een bedrag van €5 per persoon overmaken op IBAN: NL63 RABO 0185248454 t.n.v. Nederlandse Ver. voor Weer- en Sterrenkunde, onder vermelding “lezing 16-2”.