Astronomievereniging Orion – KNVWS West-Brabant bestaat 80 jaar

Lezing door Govert Schilling, “De olifant in het universum”.

Op zondag 19 november a.s. is het 80 jaar geleden dat de vereniging is opgericht. De vereniging viert dit met een mooi programma in het Huis van de Westrand aan het Sint Lucasplein 3 te Roosendaal. Hoogtepunt van de middag wordt de lezing door de wetenschapsjournalist Govert Schilling, welke ook voor niet-leden toegankelijk is.

Vanaf 12.30 uur is er eerst een bijeenkomst voor de leden. Niet-leden zijn welkom in de grote zaal vanaf 13.30 uur. Eerst geeft Carlo Jenniskens (oud-voorzitter) om 13.45 uur een korte terugblik op de geschiedenis van de vereniging, waarna de voorzitter, Leo van Lien, onder de titel “De blinde mannen en de olifant”, een introductie geeft op de lezing van Govert Schilling.

Govert SchillingGovert Schilling zal in zijn lezing donkere materie (mysterieuze deeltjes en het grootste raadsel van de moderne astronomie) en de samenstelling van ons heelal behandelen. In begrijpelijke taal maakt Schilling inzichtelijk wat we niet kunnen zien en vertelt hij wat dit onopgeloste mysterie ons leert over de samenstelling van de kosmos. In de ontvangsthal is een boekenstand ingericht door Boekhandel All Book’d Up (Raadhuisstraat 20, Roosendaal) waar hij zijn boeken zal signeren.

De middag wordt met alle aanwezigen afgesloten met een borrel en een hapje en eindigt om ca. 17.00 uur.

Niet-leden kunnen zich aanmelden voor deze bijzondere bijeenkomst bij de secretaris: info@knvws-west-brabant.nl. Na bevestiging dat er een plaats beschikbaar is, graag een bedrag overmaken van € 5,- per persoon op IBAN: NL63 RABO 0185248454 t.n.v. Orion, onder vermelding van “Orion 80 jaar”. De inloop voor niet-leden is vanaf 13.30 uur. De lezing wordt om 13.45 uur voorafgegaan met de korte terugblik op de geschiedenis. Om 14.00 uur start de lezing.