Landelijke Sterrenkijkdagen 2016

Op vrijdag- 11 en zaterdagavond 12 maart zijn jong en oud welkom bij de weer- en sterrenkundige vereniging KNVWS West-Brabant om eens door een telescoop naar objecten aan hemel te kijken. Maar niet alleen dat, er is tevens een aanvullend programma met verhalen over sterrenkundige zaken en verschillende demonstraties. Ook als het niet helder zou zijn is het dus nog steeds de moeite waard om langs te komen.

De blikvangers van de avond zijn: de Maan, nog enkele dagen voor het eerste kwartier; Jupiter, de reuzenplaneet met 4 van zijn manen; het sterrenbeeld Orion met zijn nevels en de jonge sterrenhoop de Plejaden of Zevengesternte. In de kijker zijn veel meer dan zeven sterren te zien!

Omdat de Maan nog jong is (tussen Nieuwe Maan en Eerste Kwartier), is hij vroeg in de avond zichtbaar en stoort hij later niet. Een goede reden om dit jaar de aandacht eens te vestigen op een aantal deep-sky objecten. Dat zijn bijvoorbeeld de nevels in en rond het sterrenbeeld Orion, de Krabnevel, maar nog veel andere. Over elk van de objecten is ook een heel verhaal te vertellen.

Locatie: Boerderij Wolfslaar, Wolfslaardreef 95 te Breda
Wanneer: vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart, vanaf 19:30 uur
Toegang: gratis, vooraf aanmelden is niet nodig
Deze avonden zal ook het Tuinhuis van Charlotte geopend zijn voor een drankje en een hapje