Agenda

De in rood weergegeven activiteiten zijn toegankelijk voor het publiek. Niet-leden kunnen de presentaties op de woensdagavond bijwonen tegen een entree van € 5,– p.p., vooraf aanmelden op info@knvws-west-brabant.nl is vereist. De overige publieksactiviteiten zoals de Landelijke Sterrenkijkdagen en de Nacht van de Nacht zijn gratis toegankelijk voor het publiek (vooraf aanmelden is niet nodig).

De in blauw weergegeven activiteiten zijn alleen toegankelijk voor onze leden.

okt
14
za
2023
Algemene inleiding Astronomie, interactieve planetarium voorstelling @ Het Huis van de Westrand
okt 14 @ 11:00 – 15:30

Astronomievereniging Orion – KNVWS West-Brabant organiseert op zaterdag 14 oktober 2023 voor leden en niet-leden een interactieve planetarium voorstelling over het heelal. Zij doen dit in samenwerking met “De Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie” (NOVA).

PlanetariumHet planetarium wordt geplaatst in de grote zaal van Het Huis aan de Westrand aan het St. Lucasplein 3 in Roosendaal.

De bezoekers zitten op kussentjes (of stoelen) en leunen met de rug tegen de wand.

De operator, een student sterrenkunde, zit in het midden met een snelle laptop en een speciale beamer. Vandaaruit stuurt de operator de interactieve planetariumvoorstelling.

De koepel is 3,25 meter hoog en 6,5 meter in doorsnede. Per voorstelling kunnen er maximaal 30 bezoekers in.

De voorstellingen duren 50 minuten per voorstelling en voor de beginnend amateur astronoom interessant, maar ook voor de meer gevorderde. De presentatie bestaat uit “Een algemene inleiding in de astronomie”, maar ook andere onderwerpen kunnen op verzoek aan de orde komen.

PlanetariumEr zijn die dag vier voorstellingen en de eerste begint om 11.00 uur, de tweede om 12.30 uur, de derde om 13.30 uur en de laatste voorstelling is om 14.30 uur.

Voor leden van de vereniging is de toegang gratis. Niet-leden kunnen zich aanmelden bij de secretaris: info@knvws-west-brabant.nl.

Na bevestiging door de secretaris dat de plaats beschikbaar is, graag een bedrag overmaken van € 5,- per persoon op IBAN NL63 RABO 0185248454 t.n.v. Orion, onder vermelding van “Planetarium, 1e, 2 e, 3 e of 4 e voorstelling”.

nov
19
zo
2023
Viering 80-jarig bestaan @ Het Huis van de Westrand
nov 19 @ 13:00 – 17:00