Presentatie “Historie van 75 jaar KNVWS West-Brabant

Op woensdag 17 april organiseert de weer- en sterrenkundige vereniging KNVWS West-Brabant een lezing met als onderwerp:

“Historie van 75 jaar KNVWS West-Brabant”

De spreker, onze oud voorzitter Carlo Jenniskens, zal een overzicht geven van driekwart eeuw sterrenkunde in West-Brabant.

Als vereniging hebben we een zeer rijke historie. Vanuit de archieven van het tijdschrift Hemel en Dampkring hebben we veel gegevens kunnen achterhalen. Een goed overzicht van de vele bestuursleden, en sprekers van de afgelopen 75 jaar.

We hebben op verschillende locaties in en rondom Breda, maar ook op de volkssterrenwacht Simon Stevin onze lezingen gehouden. Vele verslagen en foto’s van onze excursies en expedities komen aanbod van met name de afgelopen 40 jaren.

Het promoten van de sterrenkunde is altijd al een belangrijke missie geweest van onze vereniging. Vanaf 1985 doen we mee aan de landelijke sterrenkijkdagen. Vele kinderen op scholen en bij scouting verenigingen hebben we door onze telescopen laten kijken. We waren ook aanwezig tijdens opendagen bij buurthuizen en op boerderij De Wolfslaar (ook op Lente en Winter fair).

Deze voordracht geeft een prachtig overzicht met vele foto’s en verhalen uit de privé archieven van jullie oud voorzitter.

De spreker, Carlo Jenniskens, is optometrist en daarnaast oud voorzitter van de KNVWS West-Brabant.

  • Locatie: Parkhoeve, Tussen de Dijken 101 te Breda
  • Wanneer: woensdag 17 april, vanaf 20:30 uur ( vooraf om 20:00 nog een korte ALV  ) 
  • Toegang: niet-leden € 2,50, vooraf aanmelden op info@knvws-west-brabant.nl