Lezing “60 Jaar na Sputnik”

Op woensdag 4 oktober organiseert de weer- en sterrenkundige vereniging KNVWS West-Brabant een lezing met als onderwerp:

“60 Jaar na Sputnik”

Precies 60 jaar na de lancering van ’s werelds eerste kunstmaan zal de spreker, Marco van der List, uitleggen op welke wijze we de ruimte kunnen bereiken en een overzicht geven van de rakettechnologieën die daarbij nodig zijn.

Het merendeel van de kunstmanen wordt nog steeds gelanceerd met eenmalig bruikbare lanceersystemen, en in de presentatie wordt ingegaan op de redenen waarom herbruikbaarheid in de ruimtevaart een grote uitdaging blijft.

De spreker is werkzaam als projectleider bij Bradford Engineering BV in Heerle; een toeleverancier van componenten en subsystemen ten behoeve van satellieten en ruimtevaartuigen. Dhr. Van der List heeft aan diverse ruimtevaartprojecten gewerkt, zoals ISS, ATV, Rosetta, PROBA2, GOCE, BepiColombo, SmallGEO en ExoMars. Daarnaast is hij redactielid van het blad Ruimtevaart van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) en secretaris van de KNVWS West-Brabant.

  • Locatie: Puur Indigo, Ballemanseweg 8 te Galder
  • Wanneer: woensdag 4 oktober, vanaf 20:00 uur
  • Toegang: niet-leden € 2,50, vooraf aanmelden op info@knvws-west-brabant.nl
Geplaatst in Nieuws.