Agenda

De in rood weergegeven activiteiten zijn toegankelijk voor het publiek. Niet-leden kunnen de presentaties op de woensdagavond bijwonen tegen een entree van € 5,– p.p., vooraf aanmelden op info@knvws-west-brabant.nl is vereist. De overige publieksactiviteiten zoals de Landelijke Sterrenkijkdagen en de Nacht van de Nacht zijn gratis toegankelijk voor het publiek (vooraf aanmelden is niet nodig).

De in blauw weergegeven activiteiten zijn alleen toegankelijk voor onze leden.

okt
26
za
2019
Nacht van de Nacht @ Recreatieboerderij Johan en Caroline
okt 26 @ 20:00 – 22:00
nov
22
vr
2019
1,2m radiotelescoop zelfbouw @ Parkhoeve Breda-Noord
nov 22 @ 20:00 – 22:00

Spreker: Eduard Mol (amateurastronoom).

Eduard zal iets komen vertellen over radiosterrenkunde. Hij is 19 jaar oud en student aardwetenschappen te Utrecht. Samen met enkele anderen heeft hij een radiotelescoop gebouwd die hij gebruikt voor de observatie van de zon en de melkweg. Hij gaat deze avond vooral in op de radiosterrenkunde in de praktijk en zal de nadruk leggen op wat we als amateurs in de radiosterrenkunde kunnen doen.

dec
11
wo
2019
Wat weten we eigenlijk niet van het heelal? @ Sterrenwacht Tivoli
dec 11 @ 20:00 – 22:00

Een lezing door Ellen Bruijns.

Doorgaans hebben we het over nieuwe ontdekkingen of wat we zoal weten over het heelal. Maar deze lezing gaat over wat we (nog) niet weten over het heelal en astronomisch gerelateerde onderzoeken. Ellen is een zeer ervaren zonsverduistering waarnemer en als enige Nederlandse opgenomen in het adviesteam voor het recente boek “Totality, the Solar Eclips Guide 2017”.

Zij heeft als eenmans(vrouw)project zelf een astrokoepel gebouwd. Ook geeft zij, beroepsmatig, technische trainingen en presentaties.

Voor meer informatie over de spreker, klik hier