Publieksavond Sterrenkijken

Op vrijdag 29 september kun je door een van onze telescopen naar objecten aan hemel kijken. Naast de mogelijkheid tot waarnemen geven we ook graag uitleg over sterrenkundige zaken en verschillende demonstraties. Ook als het niet helder zou zijn is het dus nog steeds de moeite waard om langs te komen.

Aan het begin van de avond, als de Zon nog niet helemaal onder is, kunnen we al naar de Maan kijken, die zich in het eerste kwartier bevindt. Ook zijn de planeten Jupiter en Saturnus zichtbaar. Later op de avond, als het helemaal donker is, komen ook de diverse deep-sky objecten zoals sterrenhopen en ver weg gelegen sterrenstelsels te voorschijn.
  • Locatie: Boerderij Wolfslaar, Wolfslaardreef 95 te Breda
  • Wanneer: vrijdag 29 september, van 20:00 tot 23:00 uur
  • Toegang: gratis, vooraf aanmelden is niet nodig
Geplaatst in Nieuws.